Onze aanpak

Vakbekwaamheid

Kleine of grote bouwprojecten – u gaat het liefst in zee met een partner met een grote expertise. En veel relevante ervaring. Die zijn kennis en vakkundigheid geregeld bijspijkert met innoverende opleidingen en uitdagende opdrachten. Onze projectleiders boren vlot hun uitgebreide theoretische bagage aan. Ze zijn uiterst bedreven in alle praktische aspecten van het bouwproces. Ze kennen hun vak. Van a tot z – van de fundering tot de nok. U slaapt dus op uw twee oren.

Uw project is ons project

Projecten worden vaak lang gewikt en gewogen. Wel of niet, wanneer en hoe, voor welke prijs? Uu vraagt zich vast ook af of uw mensen aan het werk kunnen blijven tijdens de werken bijvoorbeeld. En of uw winkel open kan blijven. Of uw klanten of patiënten hinder zullen ondervinden. Goede afspraken en een heldere communicatie zijn essentieel. Bij Alibo werken ervaren bouwmeesters. Met veel gezond verstand en een neus voor goede en creatieve oplossingen. Voor élk probleem. Gewoon vragen dus: het antwoord is eerlijk en laat nooit lang op zich wachten.

Soms wordt er niet lang getwijfeld. En is de kogel meteen door de kerk.

Nú. Starten. En nog vóór het bouwverlof klaar. Klinkt bekend?
Alibo is flexibel en speelt kort op de bal.

Onze projectleiders, onze arbeiders en strakke deadlines? Een prima match!

Denken + doen = 1

Elke projectleider van Alibo is uw denkpartner. U staat voor een ingewikkeld of onverwacht probleem? U fantaseert, maakt wilde plannen, u droomt? Onze projectleiders gaan enthousiast een open en constructieve dialoog aan. Over antwoorden en oplossingen. Over mogelijkheden en kansen. Over bruggen tussen droom en daad. Met maar één doel: uw plannen en wensen realiseren en uw vragen oplossen.

Veiligheid

Uw veiligheid belangt ons aan.
Alibo behaalt elk jaar het VCA-veiligheidscertificaat.

Dankzij onze bewustmakingscampagnes op de werkvloer dragen al onze werknemers daaraan bij. En daar zijn we trots op.
Veilig op de werf is bij Alibo a way of life.

Alibo en partners

Kan Alibo dan écht alles? Neen – maar wel bijna. Alibo maakt deel uit van een bedrijvengroep.

Onze projectleiders weten precies wat onze eigen partners kennen en kunnen. Ze reiken u dus snel en doeltreffend totaaloplossingen aan voor uw probleem. ‘En wat dan met buitenschrijnwerk of gevelbepleistering of soepele vloerbekledingen?’ horen we u denken. U kunt gerust zijn. Alibo onderhoudt de beste contacten met de concullega’s in de sector. Voor speciale technieken en bijzondere ingrepen bevelen wij u altijd meteen dé vakspecialist aan. Ja, ook als die niét tot onze groep behoort

Ecologisch

U wilt duurzaam bouwen of verbouwen? Dan bent u bij Alibo aan het juiste adres. Wij gaan in elk project gepassioneerd op zoek naar ecologische alternatieven voor de traditionele aanpak – als u dat wilt tenminste. Houtwolisolatie in plaats van polyurethaan of silicaatsteen in plaats van betonblokken bijvoorbeeld. Of we bouwen uw kantoor helemaal volgens de principes van de passiefbouw – waarom niet?
We kennen de kneepjes van het vak.

Natuurvriendelijke alternatieven sparen het milieu en uw portemonnee. En u hoeft natuurlijk niet meteen te kiezen voor ecologische totaalprojecten. Kleine ingrepen maken vaak al een groot verschil. Wij staan u bij met raad en daad.

Doen we dat allemaal alleen voor u? Neen – we zouden wel gek zijn. We leggen ook onszelf graag in de groene watten. Alibo recycleert systematisch op grote schaal regenwater voor al haar industriële reinigingsactiviteiten. We gebruiken en promoten actief groene stroom en alle vormen van hernieuwbare energie. In het verleden experimenteerden we met bedrijfswagens op natuurlijke brandstoffen. We dromen nu al luidop van elektrische bolides voor onze projectleiders. En natuurlijk streven we naar een paperless office, drinken we gefilterd kraantjeswater en krijgen onze medewerkers biofruit en fairtrade-koffie. Onze kantoren? Helemaal eco-proof.

Kom gerust eens kijken – we ontvangen u met open armen.